Türkiye Hidrojen Haberleri (Mayıs 2024)
Türkiye Kojenerasyon Derneği ve Hidrojen Teknolojileri Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Koç Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Merkezi açıldı
Türkiye hidrojen boru hatlarının haritalandırıldığı Avrupa inisiyatifine katılımını hızlandırmalı
Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Günay, Türkiye’nin Avrupa enerji sisteminin doğal gaza bağımlılığını azaltmak ve temiz enerji dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla hidrojen boru hatlarının haritalandırıldığı European Hydrogen Backbone İnisiyatifi’ne katılım çalışmalarına hız vermesi gerektiğini bildirdi. .
IEA hidrojen beklentilerini düşürdü
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), planlanan hidrojen projelerindeki yavaş ilerlemeyi gerekçe göstererek, yenilenebilir enerji kaynaklarından hidrojen üretimine ilişkin tahminlerini düşürdü.
https://temizenerji.org/2024/02/02/iea-hidrojen-beklentilerini-dusurdu
Hidrojende umut devam ediyor: İçten yanmalı araçları kurtarabilir mi?
Türkiye ve Almanya, Hidrojen Enerjisi İşbirliğinde İlerliyor
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye-Almanya ikili ilişkilerinde enerji sektörünün önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Yenilenebilir enerji işbirliğinde olumlu gelişmeler var. Özellikle hidrojen gerçekten geleceğe yönelik stratejik bir öneme sahip. Türkiye ile Almanya hidrojenin geliştirilmesi noktasında uygun iki partner.” dedi.
Marmara OSB yeşilleniyor
Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği ile Marmara OSB arasında, yeşil hidrojen üretimi ve Ar-Ge Merkezi kurulmasını içeren anlaşma imzalandı. OSB, Derneğe bir alan tahsis ederek yeşil hidrojen üretimi ve araştırma faaliyetlerine destek verecek.
Devrim : En önemli hidrojen ihracatçılarından olabiliriz
TEKSİS Genel Müdürü Hüseyin Devrim sanayiciler ve akademisyenlerin el birliğiyle hidrojen yatırımlarına şimdiden başlanmasıyla 2030’da Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük enerji tedarikçisi ülkelerden bir tanesi olabileceğini belirtti.
“Türkiye hidrojen pazarından yüzde 2 alabilir”
IICEC direktörü Bora Şekip Güray ; dünya emisyonlarında yüzde 1 paya sahip Türkiye’nin 2050 yenilenebilir enerji hedefleri gerçekleşirse dünyadaki yeşil hidrojen pazarında yüzde 2 civarında bir yere gelebileceğini söyledi.
Bursa’da hidrojene büyük ilgi
BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu, gittikçe önem kazanan hidrojen enerjisinin gündemde tutulmasına katkıda bulunmak amacıyla, alanın önemli isimlerini Bursa’da buluşturdu. Toplantı yoğun ilgi gördü.
“Güney Marmara Hidrojen Vadisi Projesi” start aldı
Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi projesi HYSouthMarmara – Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Projesinin başlangıç toplantısı Çanakkale’de yapıldı. “Karbon Nötr Bölge” vizyonuyla yola çıkılan projede konsorsiyumun ilk genel kurul ve ilk yönetim kurulu toplantıları da gerçekleştirildi.
30 Ülkeden temiz hidrojen sertifikalarını tanıma anlaşması
COP28’den temiz hidrojen ticareti için yeni bir adım: 30 Ülke temiz hidrojen sertifikalarının karşılıklı tanınmasını kabul etti.